fredag 18 januari 2008

nu så







japp nu har det hänt lite....mådde bättre igår kväll och då minsan hihii.



det som ska stå ute det är på plats, undervärme står några och vill ha på akvarierampen och sen det roligaste!!! jag tog in mina miniänglar och fuschian och marguriten och satte ny jord och ställde in dom här inne med lyse jihooooooooooooo nu ska dom bara börja leva igen efter vintervilan!!!:) jag vill så mera men idag såg jag att penseérna börjar få karaktärsbladen så snart ska dom skolas jippi.....



visst ja nu är lill sonen och har dansuppvisning för alla skolor oj vad nervös han var...hiihi och ikväll ska vi gå och se honom (han dansar streetdans). så skojj att se dom dansa och sjunga mm
ska fota lite så fort det blir liv i dom som fick flytta in igår!!! längtar efter att få se liv i dom
visst ja sen igår tog jag tag i träffen som vi på odla ska ha på lö kväll efter mässan! Så nu fyller jag på antalet och sen har jag en hemlis på vart vi ska (om antalet passar för det stället) japp längtar tills i april med...MÄSSAN jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (trädgårds mässan nordiska dagar)


tisdag 15 januari 2008

imorrn så














kolla vilka bra brödlådor jag fått.....nu ska det sås och ställas ut!!Toppen för dom som behöver kyla för att gro..man kan ju tom stapla flera på varann...hihihi och eftersom att jag har så mycket som ska sås inne så kan dom gott stå kvar ute med pyssel och gro och bli stora och fina under vår-sommaren!!!!

ja imorrn så kanske jag har orken att fortsätta...blä vilken jobbig sak att bli av med, lö natt sprang jag på toan första gången och hm ja jag fortsatte, även idag...skojj nääääääääääääääää så därför är jag inte så aktiv:( helt slut i kroppen och knoppen


men känns lite bättre så kanske om jag har tur orkar jag mera imorrn...


trots blåbärssoppa,avslagen cola, te utan socker.....bara äldsta sonen har klarat sig peppar peppar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fredag 11 januari 2008

uj vilken natt

jaha igår kväll kom lillen upp och mådde illa....tiden gick och inget hände,sprang fram och tillbaka till toan, sen kom det jaha magsjuka...eller inte (han blir så här ibland om han äter tokigt) så man visste ju inte, men men ett par gånger blev ,det sen sprang han fram och tillbaka och "trodde" så kl 8 i morse sa jag till sambon att nu bara måste jag sova för att orka med dagen (han jobbar kväll i veckan) så dom gick upp och jag la mig.....men hm känner mig lite väl osäker i magen bläääääääääääää jag är döende vid illamående....jag som skulle så allt som ska ut idag och en massa annat hm.
jag ska prova lägga mig på soffan en stund och hoppas att det lägger sig "peppar peppar" jo då jag tog i trä:)

onsdag 9 januari 2008

dom tittar upp




åh det är så härligt att se dom små liven kika upp!!! nu har minsan mina penseér börjat gro...jippi....så nu var det baara att tända lysrören och ge dom ljus!


nu känns det som att våren är på gång.....så härligt i allt det trista, vädret och mörkret...lite hopp nu och så härligt att få sköta om dom små.....jag ska blanda i ordning mina nematoder som ska ut i jorden så inte rötterna äts upp av sorgmyggans larver....dom kan förstöra en hel sådd...ajajaj inte skojj när man ser sina små bara lägga sig ner och dö...så det måste jag göra innan natten!!!!





gästbok

jihoooooooo vad skojj! Jag hittade en gratis sida för att göra egna gästböcker!!! vad glad jag blev hihi nu kan ni ju skriva ett litet hej där inne om ni vill:)

tisdag 8 januari 2008

sorg på julafton


typiskt va..julafton!! Dagen som ska vara glädje och barnens lyckliga härliga dag....

jo våran tjej en katt som varit med oss i 11 år, ni vet säkert att katter är ju väldigt självständiga, den här katten fick min ena son i present när han fyllde 3 år!! Men hon valde mig, hon var med mig vart jag än var och ropade på mig när vi skulle ner och sova...hihi hon låg på den ena kudden vid mig (jag hade en och hon den andra) där låg hon varje natt och la ofta en tass om mig och nosen mot min panna eller i håret.......snacka om att jag har svårt att somna nu, det är ju så tomt!!!

hon var så rolig hon gick med till tvättstugan och tom till affären en gång för flera år sen...tänk allas miner när hon gick med mig och stog vid mig när jag hämtade pengar haha in på affären och sen ut igen och hem!!!

när minsta killen var liten så låg hon i mitt knä när han åt välling...då hörde hon att våran andra katt stog ute och ropade att han ville komma in!!!!!!!!!!

vet ni vad hon gjorde...hon tittade på dörren sen mig och tillbaka igen, sen gick hon till dörren hoppade upp och öppnade dörren till honom!!

hon var verkligen speciell.....(här saknar jag att lägga in en smile gubbe med hjärta)


iallfall så en vecka innan jul var jag med henne på djursjukhuset pga att hon inte ville äta sin mat (jag kokade kyckling och fisk till henne) inget hårt åt hon...dom kollade henne och dom trodde att det var sköldkörteln, provet skulle ta några dagar!!! Men nej det var inte det...dom hade gett henne vätska för hon var uttorkad..hm konstigt hon drack ju hela tiden....

provsvaren komoch dom säger att hon var en helt fullt frisk katt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Men kvällen före jul så blev hon seg....hon ville vara själv, eller bara vara med mig...tillslut ser vi att hon ser vinglig ut, så jag säger till barnen efter flera samtal med bagarmossens djurakut att jag imorgon måste åka in med henne.....usch för att säga det.

men så blev det barnen lämnade vi av hos min mamma där vi skulle fira jul och vi åkte iväg....

efter fem timmar så fick vi beskedet som jag redan innerst visste..att jag måste ta beslutet, så jag hade suttit i alla timmar med henne jag höll om henne och hon la sitt huvud in i håret mot halsen......

dom sa att jag nog aldrig kan få henne som hon tidigare var, varför detta hänt vet dom inte men det såg inte bra ut...

så jag lät min älskling somna in....

jag stog där på julafton och min katt la sig ner som hon brukade på min arm med huvudet och dom 15 min som dom trodde gick snabbare, hon var så slut....stackars liten.....men varför vet vi inte....men som han sa eftersom att ena levern var förstorad så var det nog dom...även dom veckan innan såg det men sa bara- men det är för att hon är uttorkad!!!! Men dom kollade inte vidare om VARFÖR!!!! känner mig så besviken på dom....om dom utrett henne mera så kanske hon inte behövt gå igenom dom där 2 sista dagarna när hon bara vinglade och låg ner och inte orkade sitta...(trots att hon kämpade på)...


sen åkte vi hem gråtandes...torkade tårarna innan jag klev in till mamma där alla var,men så klart att jag inte kunde hålla igen!!

ja ibland tänker jag...men lilla gumman det var ju en konstig dag att ge upp livet på!

men sen tänker jag....men jo då hade ju barnen alla sina nya saker mm så dom försökte hitta glädjen i dom....trots sorgen!!

jag tänder ett ljus för min lilla älskling....


dagen före skolstart




jaha nu är det sista dagen på barnens ledighet..dom har svårt att ställa om sig på kvällarna så det blir nog skojj ikväll....sen ska dom upp med vojne vojne!!!


idag var det tänkta att jag skulle så alla sådder som ska ut...usch jag är så sen med dom,det blir väl till att stå kvar ute hela våren och sen får jag sköta om dom vart efter dom växer....


men jag går nu och kikar på mina sådda penseér..längtar tills den första kikar upp "myser",sen har jag skcikat iväg en hel bunt med frön till folk idag och snart kommer det lite mera på posten hit....hahaha jaha nu är jag väl uppe i 40 olika som ska sås, sen kommer odlas erbjudande och "visslar" och jag som skulle ta det lite lugnare nu i vår pga olika saker....jo visst, jo jag har ju lagt moses brinnande buske i kylen med..där ska dom gro!!!!! hjälp mig att hålla tummarna:) men åh bilderna skulle ju ligga under texten hm....jaha
förra gången gick det ju...

måndag 7 januari 2008

hitta andra här inne


ja hur gör man tro...här sitter jag nu med min lilla nya blogg och har ingen aning om man kan hälsa på andra för jag hittar inte "ut"..hm
jag har försökt lära mig lite och nu sitter sonen där nere och skriker om att hans data går så segt pga att jag jobbar för mycket med min....haha ja så det kan gå, blom och data nörd..men tvättat och diskat efter maten och lagt lilleman är iallafall gjort...jaha nu har jag provat att lägga till en räknare som man skulle beställa, sagt och gjort det var plätt lätt..haha men sen att hitta den nope det gick inte...undrar var den ligger någonstanns..joho jag kom på hur man skulle göra så nu fungerar det hoppas jag...visst ja känner ni doften:) snart är det dags för våren och allt underbart som slår ut..
men först ska ni få följa mig i min så period och se vad som kikar upp där!!!!!!!

men hjälp!!!! hur ser jag andra, kan man ha koll här på när någon besöker en??vart lägger man länkar vänner mm

jaha nu ska vi se vilken jag vill ha då....hm jag undrar om man kan sluta vara medlem sen eller finns det allltid kvar

fick in en bild med!!!!