fredag 29 januari 2010

Blommig fredag

nu ska vi se, jag ska försöka få till dom olika teman som brukar finnas där ute .) den ena är ju våran blommiga fredag!
Det jag ska göra sen är att lära mig om etiketterna och lägga till dom där....om någon läser detta idag blir jag glad om ni skriver lite om dom:)



Denna står i en vas nu, den ska få komma till en glaskruka snart:)





något jag haft svårt med är att få dom att blomma igen men denna är  den första som kom åter med ny stängel!!!! Jag är så glad och fick genst ett nytt intresse....vad kan det vara, jo själklart att skaffa flera:) dom är ju så vackra så nu sitter jag fast i ett träsk till



en liten avslutningsbild för idag...lilla grå sitter ju så fint där bakom ♥
Idag firar vi sambon som fyller år...GRATTIS!!!! Fast jag ska nog få till att undersöka bloggen mera, måste ju få till att flytta det andra hit, har ju en hel del inne i trädgårdsblogg som jag vill spara. Hur har det gått för er andra?? har ni klarat av att spara det andra?
Sen etiketter här inne och annatt som ska dit innan jag är nöjd över bloggen för stunden;)

ha en fin fin helg alla där ute!!!!


onsdag 27 januari 2010

tester....fix och trix:)

nu ska vi testa lite med att lägga till signaturer och säga hej osv här inne på bloggen:)
Lotta skickade en bra sida där jag skulle följa steg för steg, dags att testa nu och göra lite mera...hm jag ser att det kommer text från dom nu som tillhör signaturen, attans jag testar så får vi se om det försvinner tog bort den innan så nu får vi se om det bidde rätt:)


fröer från Uruguay och lite bilder!

Idag tänkte jag visa lite från sonens och sambons resa ner till Uruguay, dom var nere i 3 veckor och kom hem i mitten av November.
Självklart så ville jag att dom skulle ta hem lite fröer och hem kom minsan både köpe fröer och plockade :)


Det finns ett träd där nere som kallas för "negeröra" låter hemskt men när man ser frukten som bildas kan man ju förstå det....jag ska öppna 1 av dom och så, spännande att se vad som blir! Dom andra fröna kommer från dom olika Eukalyptos träden som finns där (bilder kommer)



här kommer blid på själva trädet





denna tycker jag liknar en tillandsia








det var lite skoj att se deras uppfattning av ogräs!!! Det växer ju överallt där nere så för dom är det ju så, här måste vi kruka växterna:)







i morgon kommer lite mera bilder från deras resa ska fixa och trixa lite  mera med bloggen nu!
Jag ska försöka att flytta över min andra blogg in hit för den ska stängas ner,
 ha det så jätte gott alla där ute!!!!

söndag 24 januari 2010

vill ha vår!!! Blogg tankar osv





Hej alla nu var det ett tag sen igen,
Jag valde att ta en bild av blåsippor för det är just vad jag läntar till, våren!!! Att få se alla vårtecken ute..



Idag skulle jag bestämma mig för vilken blogg som ska fortsätta vara aktiv..det var inte lätt den här och den andra saknar funktioner jag vill åt, måste gå igenom allt igen.tiden går utan att jag har bloggat och det är väl bara för att jag vill 1 inte 2 bloggar,









det här är Sessan!!
i helgen har vi varit iväg och letat efter en försvunnen katt, katten det handlar om har under sina år gjort detta till sitt andra hem (går inte in på det för mycket vill ni veta så tar vi det vid sidan)...Den började komma hit genom att dotten i den familjen bar hit den som liten...pytte liten, tills jag bad henne att låta dom vara hemma tills dom var stora.




Iallafall katten har tydligen rymt när dom var i Vårsta och vi for dit igår, jag frågade alla vi mötte men ingen hade sett till henne, många pratade vi med länge och dom var jätte trevliga...men dom hade inte hört något om att det skulle vara någon katt på rymmen där!!! Min fråga är....om man tappar bort sitt djur sitter man bara där då eller????Ja inte jag iallfall, jag skulle inte kunna sova och skriva lappar och anmäla osv, det kände dom inte till där borta att någon hade gjort!



Eftersom att sambon har pratat med ägaren till katten så vet hon om att vi letar...det var ju bra tyckte hon..jaha ja :(


det verkar som att vintern kommer hålla i sig länge i år även om jag nu vill ha sol och värme så kan man få vackra kort nu! Snö och is är otrorligt vackert att få på bild tycker jag!
ha det så bra alla nu ska jag fixa och trixa med bloggen:)