onsdag 4 augusti 2010

lite uppdateringar!

under denna tråkiga sommar som inte fått regn förrens nu så har inte tomten sett ut som den brukar göra, det mesta har vissnat eller inte orkat visa sitt vackra jag trots att spridaren fått stå på kvälls tid. Men här kommer några bilder på det som blommar just nu!
Av dessa raringar är det bara jättestäppliljorna, dagliljan, clematisen och rosen jag inte dragit upp själv;) dom köptes som lökar eller som plantor...men visst är det härligt med känslan av att titta på dom som har varit ett litet frö och man har fått till en vacker blomma!

















min lilla grå har hittat en favorit plats att sova på ute, jag sa till honom att i den stora krukan där finns bara det som hade frösått sig själv, lät dom bara sitta kvar där i och sen när han hittade sin "plats" där så var det ju inte värt att plantera något nytt;)...det roliga är att hans mamma gärna la sig och sov inne på vintern för något år sedan rakt över mina penseér som var sådda!! Hittade henne mitt i en djungel av dom när det var dags att börja avhärda dom:) så inne på så hyllorna bland 180 penseér låg hon och sov;)
Här har det nu regnat väldigt kraftigt och nu vill jag ha tillbaka solen och värmen igen, även om blommorna är glada och kanske det tom kommer svamp i skogarna (var lite rädd där ett tag när inget regn kom)

Jag antar att många av er har öppen trädgård på söndag eller ska åka på några själva:)
Ni som ska ha önskar jag all lycka och håller tummarna för att ni får vackert väder!
Ha det så jätte bra alla där ute!
kram